Egzotyczny grzybek tybetański zwany też kefirowym, z którego można przygotować pyszny, domowy kefir to nic innego jak specjalistyczne kultury bakterii stosowane do fermentowania mleka. W czasach, w których mamy coraz większą świadomość tego, co jemy, przyrządzanie z jego pomocą zdrowego kefiru (naturalnie fermentowanego napoju mlecznego), jest coraz bardziej popularne!
Jakie zalety ma kefir, którego bazą jest grzybek tybetański?
...idora sparz, obierze i pokrój na ćwiartki. Usuń szypułki i oraz nasionka i pokrój w kostkę. W garnku zeszklij na maśle lub oliwie cebulę, pod koniec smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj dynię i ziemniaki, a także przyprawy oraz sól do smaku. Wymieszaj. Smaż około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wlej gorący bulion, zmniejsz moc palnika i gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj kawałki pomidora. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut, do miękkości warzyw. Na koniec zmiksuj wszystko w blenderze z dodatkiem mleka.
...y twarzy, uwypuklą efekt „wow”. Specjaliści podpowiadają, że nawet jeśli nie wiesz, jaki jest twój typ urody, to dobrym wyznacznikiem będzie tu to, jak czujesz się, nosząc srebrną biżuterię? Jeśli dobrze i cenisz ją bardziej niż złotą, to najprawdopodobniej włosy w kolorze szarym będą dla ciebie idealne.
Ciekawostka: do pielęgnacji szarych włosów warto wykorzystać szampony, które nie zawierają SLS i SLES, ponieważ mogą one szybciej wypłukać popielaty pigment.